Witka Wood brändi ja Novowood Oy löysivät upeasti yhteisen sävelen!

Näin luotiin kokonaan uusi tuoteperhe, josta löytyvät niin Rock-, Soul- kuin Swing-mallit.

”Hyvä yhteistyö syntyy yhteisistä näkemyksistä ja tavoitteista. Meille ne ovat huippulaadukas tuote ja aikaa kestävä muotoilu ajan trendejä seuraten”, kertoo tuotteen suunnittelija Ville Witka.

Novowood Oy:n ja suunnittelija Ville Witkan yhteistyöstä syntyi suurta ihastusta saanut massiivipuu-sisustuspaneelimallisto, joka kantaa Witka Wood-brändin nimeä. Näin Novowood lanseerasi markkinoille myös ensimmäiset kokonaan itse valmistamansa kuluttajatuotteet. Yhteinen tavoite ja näkemys olivat alusta alkaen helppo löytää. Hyvä trendikäs suunnittelu ja puutuotteiden huippuosaaminen löivät kättä toisilleen.

Vauhti ja positiivinen palaute on yllättänyt molemmat kumppanit. Tuote löysi heti tiensä niin ammattilaisten kuin omakotirakentajien ja sisustajien projekteihin.

”Selkeästi tällaiselle todella laadukkaalle ja trendikkäälle mallistolle oli markkinarako olemassa”, toteaa suunnittelija Ville Witka ja jatkaa. ”Tuotteen massiivinen rakenne ja laadukkuus ovat olleet selkeä myyntivaltti meille”.

Design from Finland

Tuotteelle haettiin heti myös ”Design from Finland”-sertifikaatti, sillä malliston suunnittelu ja valmistus on kaikilta osin suomalaista alkuperää. Puuraaka-aine on kotimaista tammea ja saarnea lukuun ottamatta. Lisäksi jokainen käyttämämme puuerä on sertifioitua alkuperää ja tarkasti kestävänkehityksen kriteerit täyttävää. Vastuullisuus ja ekologiset arvot olivat alusta alkaen kummallekin osapuolelle ehdottoman tärkeitä periaatteita.

Malliston suunnittelu eteni alusta alkaen saumattomasti ja ammattitaitoisesti molempien osapuolien toimesta. Tuotteille haluttiin löytää voimakas ja persoonallinen oma tyyli, joka erottuu muusta perinteisemmästä tarjonnasta. Selkeä ja rytmikäs muotoilu näkyy koko mallistossa punaisena lankana. ”On ollut hienoa huomata kuinka positiivisen palautteen olemme saaneet alusta asti tuotteiden laadusta ja malliston kauniista muotoilusta.” sanoo Witka.

Novowood ja sisustuspaneelit Habitaressa

Mallisto esiteltiin Suomessa Habitare-messuilla syksyllä 2022. Tammikuussa 2023 se oli esillä Pariisin Design Week-tapahtumassa ja saman vuoden keväällä Milanon Design Week-tapahtumassa. Tuotetta on markkinoitu ja myyty jo Espanjassakin asti. Kiinnostus suomalaiselle muotoilulle ja puuosaamiselle näyttää olevan todella suurta koko maailman markkinoilla.

Novowood ja Witka Wood

”On ollut hienoa rakentaa mallistoa yhteistyössä kumppanin kanssa, jonka sitoutuminen ja tehokkuus yhteisessä brändin rakentamisessa on todella kymmenen pisteen arvoista. Hyviä tarinoita syntyy yhteisistä tavoitteista ja tinkimättömän laadukkaasta tekemisestä. Tästä on hyvä jatkaa ja kehittää mallistoa sekä avata uusia ovia maailmalla tuotteen myynnille”, toteaa Ville Witka.

Muita artikkeleita